Паливні схеми в МО: підозрюваним обмежили строки ознайомлення зі справою

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання детектива Національного бюро обмежити строки ознайомлення зі справою підозрюваним.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд обмежив строки ознайомлення з розслідування детективів Національного антикорупційного бюро у кримінальному провадженні за підозрою у заволодінні понад 58 мільйонів гривень Міністерства оборони Україні під час закупівлі палива у ТОВ «Трейд Коммодіті» до 30 вересня.

Таке рішення 30 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Тарас Оксюта, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, загальний обсяг зібраних доказів та інших матеріалів у цій справі становить 77 томів письмових матеріалів та носіїв інформації. Водночас, на думку детектива, підозрювані та їх адвокати зволікають з ознайомленням із матеріалами справи. Зокрема, як вказується у клопотанні, лише один підозрюваний із захисниками ознайомився з усіма матеріалами.

Відтак комерційній директор «Трейд Коммодіті» Володимир Гарькавий зі своїм адвокатом ознайомилися лише із томами з 1 по 19 та з 70 по 77. Інші підозрювані також не в повному об'ємі ознайомилися з розслідуванням, хоча доступ до матеріалів був відкритий з січня 2019 року. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково, обмеживши строки ознаймлення до 30 вересня.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що у справі «Трейд Коммодіті» провели нову експертизу, яка зменшила розмір збитків. Раніше суд відмовився розглядати скаргу заступника міністра оборони Павловського на підозру від НАБУ. Також суд скасував арешт квартири топменеджера «Трейд Коммодіті».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: