Обмін полоненими: Україна та РФ узгодили формулу «35 на 35»

Читать на русском
Обмін полоненими між Україною і Росією може відбутися за формулою 35 на 35, однак списки на обмін утримуваними особами коригуватимуть до початку процесу обміну.

Обмін полоненими між Україною і Росією може відбутися за формулою «35 на 35», однак списки на обмін утримуваними особами будуть коригувати до початку процесу обміну.

Про це повідомляють росЗМІ.

Путін заявив про близький фінал переговорів щодо обміну ув'язненимиПрезидент Росії Володимир Путін вперше прокоментував обмін військовополоненими з Україною, заявивши, що перемовини перебувають на фінальній стадії.

За даними джерел, представники України та Росії домовилися про обмін полоненими за формулою «35 на 35», але до 7 вересня, ймовірної дати початку процесу, в списках можуть відбутися зміни. Перемовини триватимуть до початку обміну.

Зазначається, що зараз є інформація про включення до списків на обмін 24 військовополонених українських моряків і ще 11 політв'язнів, в тому числі Олега Сенцова.

Крім того, джерело додало, що під питанням залишається обмін українських політв'язнів Станіслава Кліха і Миколи Карпюка, які були засуджені в Росії на тривалі терміни за участь в бойових діях в Чечні, а також двох співробітників СБУ, затриманих після нападу на українські кораблі в Керченській протоці.

Раніше росЗМІ повідомляли, що Цемаха планують обміняти на Сенцова. Видача Росії Цемаха була умовою включення в обмінний фонд Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: