З'ясувалося, які партії у ВР отримають пів мільярда із бюджету

Читать на русском
Слуга Народу, Голос, Європейська Солідарність, Батьківщина, ОПЗЖ, які набрали достатньо голосів для проходження до ВР на позачергових виборах, отримають із держбюджету відшкодування своїх витрат.

П’ять політичних партій, які набрали достатньо голосів для проходження до ВР на позачергових виборах народних депутатів 2019 року, отримають із держбюджету відшкодування своїх витрат.

Про це повідомили у пресслужбі ЦВК.

Партії IX скликання наобіцяли українцям утричі більше, ніж їхні попередники – дослідженняАбсолютно всі партії, які подолали бар’єр, дали в своїх програмах більше обіцянок, ніж партії, які були обрані в 2014 році.

«Також затверджено обсяг видатків для включення до бюджетного запиту за бюджетною програмою 6731110 «Відшкодування витрат політичним партіям, повʼязаних із фінансуванням їх передвиборної агітації на виборах народних депутатів України» до проєкту Державного бюджету України на 2020 рік у сумі 467 млн 327,7 тис. грн», - сказано в повідомленні.

Як відомо, згідно із законом «Про політичні партії в Україні» політсилам відшкодовуються їхні витрати на ведення передвиборної агітації. Головним розпорядником цих коштів є ЦВК.

Нагадаємо, ЦВК купила нардепам значки по 1800 гривень.

«Слово і Діло» писало, що парламент буквально засипали законопроектами. У перший тиждень роботи Верховної ради дев'ятого скликання було зареєстровано 387 ініціатив.

Також ми подивилося, хто головні законотворці тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: