Сенатори закликали Білий дім відновити військову допомогу Україні

Читать на русском
Група американських сенаторів закликала уряд США продовжити виділення військової допомоги Україні.

Група американських сенаторів закликала уряд США продовжити виділення військової допомоги Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на відкритий лист сенаторів.

Чому США можуть переглянути військову допомогу Україні та до чого тут вибори?Західні ЗМІ повідомили про те, що Трамп вирішив переглянути виділення Україні 250 млн дол. військової допомоги. У Держдепі кажуть, що такого рішення не ухвалювали.

За словами сенаторів, виділені кошти життєво необхідні Україні для зміцнення безпеки у війні з Росією.

«Фактично Україна продовжує щодня воювати на своєму східному кордоні проти підтримуваних Росією сепаратистів в Донецькій і Луганській областях, і в цій війні загинуло понад 10 000 українських солдатів та мирних жителів. Допомога в області безпеки вже допомогла переламати ситуацію в цьому конфлікті, і в майбутньому необхідна для захисту суверенітету цієї молодої країни», - йдеться в листі.

Також в листі наголошується, що в майбутньому Україна зможе надавати допомогу США, а не тільки отримувати її.

«Це фінансування має вирішальне значення для довгострокової стабільності України, а також має постійну підтримку і схвалення Конгресу США, який виділив ці кошти. Ми закликаємо вас доручити Пентагону негайно відправити ці кошти», - закликали сенатори.

Лист підписали сенатори Джинн Шейхін, Річард Дурбін, Річард Блюменталь, Роб Портман, Рон Джонсон. Воно відправлено на ім'я голови адміністративно-бюджетного управління США Міка Малвейні, держсекретаря Майка Помпео і голови департаменту оборони Марка Еспера.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп доручив своїй команді з нацбезпеки переглянути програму виділення військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: