НАБУ отримало доступ до телефону екс-гендиректора Держінституту титану

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть перевірити телефонні розмови екс-гендиректора Держінституту титану та його заступників.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до інформації з абонентських номерів колишнього генерального директора державного підприємства «Державний науково-дослідний і проектний інститут титану» (нині ПАТ «Інститут титану») Михайла Хазнаферова та двох його заступників.

Доступ до інформації детективам НАБУ надав суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами справи, Інститут титану в 2011 році уклав агентську угоду для надання допомоги з пошуку потенційних замовників із компанією Remax LTD. Розмір винагороди за кожним укладеним за допомогою фірми договором мав становити до 15% від його вартості.

Через кілька місяців інститут уклав із фірмою Solowey Indastries LTD угоду на розробку проекту реконструкції заводу з виробництва феронікелю. Агенту Remax LTD за цим договором погодили виплату в сумі 2 мільйони доларів, з яких їй перерахували лише 1,26 мільйона.

Проте слідство встановило, що інститут уклав цю угоду без допомоги Remax LTD, оскільки робота з укладення такого контракту з Solowey Indastries LTD почалася ще до підписання агентського договору. Агентську угоду з Remax LTD укладав екс-перший заступник гендиректора Інституту титану, а контракт із Solowey Indastries LTD – екс-гендиректор Хазнаферов.

У зв'язку з цим детективи просив суд надати доступ до документів мобільного оператора «Водафон», а саме до інформації з абонентських номерів екс-гендиректора Інституту титану та двох його заступників. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про заволодіння 1,26 мільйона доларів Держінституту титану.

Раніше Бюро проводило слідчі дії в Держінституті титану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: