Військові навчання НАТО стартували у Балтійському морі

Читать на русском
У програмі навчань — спостереження за морем, морські бої, протиповітряна оборона, противочовнова війна й розмінування.

У Балтійському морі почалися військово-морські навчання НАТО за участі 18 країн Європейського союзу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАТО.

Як повідомляється, в навчаннях беруть участь близько 3 тис. військовослужбовців і понад 40 суден. Навчання триватимуть до 19 вересня поблизу данських проток, що з'єднують Балтійське море із Північним морем, а також між містами Кіль і Борнхольм.

«Північним берегам вже 13 років. На жаль, обстановка в області в регіоні погіршилася після незаконної анексії Росією Криму в України та її подальшого нарощування військового потенціалу», - заявила представник НАТО Оана Лунгеску.

Також вона додала, що НАТО відреагував на агресивні дії Російської Федерації, збільшивши повітряне і морське патрулювання в регіоні та спрямувавши понад 4,5 тис. військовослужбовців до Естонії, Латвії, Литви та Польщі.

Кораблі й літаки для участі у військових навчаннях були спрямовані Бельгією, Данією, Німеччиною, Естонією, Фінляндією, Францією, Італією, Канадою, Хорватією, Латвією, Литвою, Нідерландами, Норвегією, Польщею, Швецією, Швейцарією, Велика Британією та США.

Діючи за мандатом ООН, союзні і партнерські сили намагатимуть відновити свободу судноплавства. У програмі навчань — спостереження за морем, морські бої, протиповітряна оборона, противочовнова війну й розмінування.

Нагадаємо, Росія анонсувала міжнародні військові навчання у вересні.

Також відзначимо, над Чорним морем пройшли навчання авіації ВМС України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: