У Грузії пройдуть навчання НАТО за участю України

Читать на русском
У навчаннях візьмуть участь більше трьох тисяч військових із 14 країн НАТО і партнерів Альянсу. Agile Spirit триватимуть із 27 липня по 9 серпня.

У Грузії в суботу, 27 липня, стартують багатонаціональні військові навчання Agile Spirit 2019, у яких візьмуть участь понад три тисячі військових із 14 країн НАТО і партнерів Альянсу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Грузії, пише «Слово і Діло».

Як повідомляється, навчання Agile Spirit пройдуть у Грузії на трьох локаціях, а саме в Сенакі, у Вазіані (недалеко від Тбілісі) і на полігоні Орфоло в Ахалциху. Однією із цілей навчань є зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні.

«Метою навчань є посилення обороноздатності Сил оборони Грузії, підвищення рівня взаємосумісності з військовими підрозділами сил НАТО і країн-партнерів Альянсу, створення і розвиток можливостей для багатонаціонального, регіонального та єдиного партнерства, а також зміцнення безпеки в регіоні Чорного моря», - йдеться в заяві відомства.

Відзначається, що навчання Agile Spirit проводяться у Грузії щорічно з 2011 року. Цьогорічні навчання стануть для Грузії вже дев'ятими. Вони триватимуть до 9 серпня. Участь в Agile Spirit 2019 також візьмуть українські військовослужбовці.

Як повідомлялося, військово-морські навчання Сі Бриз-2019 проходили з 1 по 12 липня. Цьогоріч у них взяли участь понад 3 тисячі військовослужбовців із 19 країн. Військові відпрацювали виконання завдань за стандартами НАТО - на землі, на воді, під водою і в повітрі. Навчання проходили в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях.

Також стало відомо, що російські військові стежать за кораблями НАТО в Чорному морі. Для цього вони використовують протичовновий корабель Касимов і сторожовик Пытливый.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: