Рада підтримала введення додаткових омбудсменів

Читать на русском
Законопроектом пропонується закріпити за ВР можливість здійснювати парламентський контроль через уповноважених в окремих сферах.

Верховна Рада направила президентський законопроект про введення додаткових омбудсменів (уповноважених Верховної Ради) на розгляд до Конституційного суду.

Таке рішення на засіданні у вівторок, 3 вересня, підтримали 298 нардепів, пише «Слово і Діло».

Скасування недоторканності: що зміниться для депутатів та навіщо це СНЗеленський підкреслює, що у депутатів збережеться індемнитет, і вони не нестимуть відповідальності за політичні рішення

Законопроектом пропонується закріпити за ВР можливість здійснювати парламентський контроль через уповноважених в окремих сферах.

Передбачається уповноважити Раду призначати і звільняти уповноважених парламенту з дотриманням Конституції України і законів в окремих сферах. Також пропонується встановити в цілому, що для здійснення парламентського контролю Рада може призначати уповноважених, правовий статус яких буде визначатися окремими законами.

Очікується, що такі зміни допоможуть забезпечити більш ефективний механізм парламентського контролю за дотриманням прав і свобод людини, адже одна людина, на яку сьогодні покладені ці обов'язки, не може максимально ефективно їх виконувати.

Також 3 вересня Рада зняла депутатську недоторканність.

Нагадаємо, в Слузі народу назвали наслідки зняття недоторканності з нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: