У «Слузі народу» назвали наслідки скасування недоторканності

Читать на русском
Після набуття чинності закону про скасування депутатської недоторканності в Україні буде відкрито багато резонансних кримінальних проваджень.

Після набуття чинності закону про скасування депутатської недоторканності в Україні буде відкрито багато резонансних кримінальних проваджень.

Скількох нардепів позбавили недоторканності за роки незалежності УкраїниЗ першого депутата зняли недоторканність ще в 1990 році за побиття полковника КДБ. Відтоді Рада дозволила притягнути до кримінальної відповідальності 19 нардепів. Реальне покарання отримав лише один із них.

Про це сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, повідомляє «Слово і Діло» у вівторок, 3 вересня.

Відповідаючи на питання журналістів, чи почує суспільство нові прізвища тих, до кого прийдуть слідчі НАБУ та ГПУ, після набуття чинності закону про депутатську недоторканність, Арахамія заявив: «Я думаю, що з'являться. Тому що зараз триває перезавантаження всієї правоохоронної системи. Всі люди вже чекають».

«Багато людей знають, що відбувається, але чомусь правоохоронні органи на це не звертали уваги. Я думаю, що ми будемо чекати через шість місяців дуже багато таких гучних резонансних справ», - додав Арахамія.

Як повідомлялося, раніше 3 вересня нардепи 373 голосами схвалили законопроект про скасування депутатської недоторканності.

Також нагадаємо, в Раді зареєстрували звернення до КСУ щодо закону про зняття недоторканності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: