Оголосили конкурс на посаду омбудсмена із захисту державної мови

Читать на русском
Секретаріат Уповноваженого Верховної ради з прав людини Людмили Денісової оголосив конкурс на посаду омбудсмена із захисту державної мови.

Секретаріат уповноваженого Верховної ради з прав людини Людмили Денісової оголосив конкурс на посаду омбудсмена із захисту державної мови.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Російська мова для Донбасу: чому Богдан грає в піддавки з РФГлава Офісу президента Андрій Богдан в інтерв'ю одному з українських видань запропонував надати російській мові статус регіональної на Донбасі.

Як повідомляється, з метою забезпечення відкритості та неупередженості при визначенні такої кандидатури в секретаріаті уповноваженого відкритий конкурс для подачі заяв від претендентів на посаду для подальшого відбору та внесення пропозиції до Кабміну.

«Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» передбачено надання уповноваженим Верховної ради України з прав людини до Кабінету міністрів України на посаду уповноваженого із захисту державної мови (частина друга статті 50)», – ідеться в повідомленні.

Вимоги до кандидатури на посаду уповноваженого із захисту державної мови містяться в статті 50 закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Відзначається, що документи від кандидатів на посаду приймаються до 30 серпня.

Раніше в ОБСЄ розкритикували мовну політику України.

Також нагадаємо, Радбез ООН не ухвалив рішення щодо українського закону про мову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: