Комітет рекомендував Раді схвалити закон про скасування недоторканності

Читать на русском
Комітет рекомендує Верховній Раді попередньо схвалити законопроект №7203 про скасування недоторканності народних депутатів.

Комітет рекомендує Верховній Раді попередньо схвалити законопроект №7203 про скасування недоторканності народних депутатів.

Скасувати чи обмежити: як нові нардепи будуть виконувати обіцянки щодо депутатської недоторканностіСкасувати депутатську недоторканність обіцяли три з п'яти партій, які пройшли до Ради. Після виборів риторика змінилась і новоспечені депутати заговорили про обмеження імунітету.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Так, ВР перейшла до розгляду проекту закону Про внесення змін до статті 80 Конституції України (про недоторканність народних депутатів України) (№7203).

Нагадаємо, до порядку денного першого засідання Верховної ради України нового скликання включили законопроект про зняття депутатської недоторканності. Дане рішення прийняли на засіданні підготовчої депутатської групи.

Раніше в партії Слуга народу висловили впевненість, що законопроект №7203 зможе отримати необхідну конституційну більшість голосів депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: