НАБУ за рішенням суду розслідує можливі зловживання «Криворіжтепломережі»

Читать на русском
У Національному бюро досліджують факти відкриття комунальним підприємством рахунків у банках, які не є рахунками зі спеціальним режимом використання.

Детективи Національного антикорупційного бюро за рішенням суду розслідують можливе привласнення коштів посадовцями Комунального підприємства теплових мереж «Криворіжтепломережа».

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 31 липня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, за словами заявника у справі, посадові особи КПТМ «Криворіжтепломережа», в порушення вимог ст. 19-1 Закону України «Про теплопостачання», окрім існуючих п'яти рахунків зі спеціальним режимом використання в уповноваженому на відкриття таких рахунків ПАТ «Ощадбанк», відкрили поточні рахунки в приватних банках, які не є рахунками зі спеціальним режимом використання, а зазначені банки не є уповноваженим на відкриття таких рахунків.

Як вважає заявник, реквізити вказаних рахунків надавались працівниками та посадовими особами КПТМ «Криворіжтепломережа» споживачам теплової енергії, далі на них незаконно зараховувались грошові кошти отримані від споживачів, які у подальшому привласнювались. Детективи встановили, що у 2014 році «Криворіжтепломережа» дійсно відкрила рахунок в Укрсиббанку, який 25 січня 2018 року був закритий. Тому детективи просили суд надати тимчасовий доступ до документів Укрсиббанку, а саме до інформації щодо закритого рахунку КПТМ «Криворіжтепломережа». Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу розтрату коштів «Агентством місцевих доріг». Також детективи розслідують контрабанду техніки через кордон на Волині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: