Назвали дату, коли ВР скасує депутатську недоторканність

Читать на русском
Верховна рада проголосує за закон про зняття депутатської недоторканності не пізніше 3 вересня, тобто, на наступній сесії.

Верховна рада проголосує за закон про зняття депутатської недоторканності не пізніше 3 вересня, тобто, на наступній сесії.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, передає РБК-Україна.

ВР восьмого скликання не змогла позбавити нардепів недоторканності: хто провалив свої обіцянкиПарламент восьмого скликання не зміг скасувати депутатську недоторканність. А для Ради наступного скликання це першочергове завдання.

Народний депутат впевнений, що в Раді знайдеться 300 голосів, щоб створити конституційну більшість і прийняти закон.

«Що стосується «Європейської солідарності», я думаю, вони просто в розпачі. Ніхто не очікував, що закон про депутатську недоторканність так швидко приймуть у першому читанні. Я думаю, що 3 вересня ми можемо очікувати, що депутати, включно зі мною, будуть просто звичайні люди. Нам потрібно буде мати 300 голосів. Наша фракція - це 254. Можливо, якщо суд за Рудику прийме рішення в нашу сторону, буде 255», - зазначив Арахамія.

Нардеп додав, що 45 голосів треба буде добрати з інших політичних сил.

Нагадаємо, 29 серпня під час першого засідання нова Верховна Рада в першому читанні схвалила законопроект про зняття недоторканності з депутатів.

Документ передбачає скасування недоторканності з 2020 року.

«Слово і Діло» підрахувало, які законопроекти попередників може ухвалити нова Рада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: