Гончарук наполягає на спрощенні трудових відносин

Читать на русском
В Україні потрібно спростити трудові відносини. Переконання в цьому висловив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

В Україні потрібно спростити трудові відносини.

Переконання в цьому висловив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає «Слово і Діло».

До Європи на заробітки. Як Україні вирішити проблему трудової міграції?Міністр соцполітики повідомив, що лише в Польщі працюють два мільйони трудових мігрантів з України.

«Має відбутися спрощення трудових відносин. Тому що зараз у нас часто взяти людину на роботу - це все одно, що її усиновити. Люди бояться брати когось на роботу, тому що потім ти нічого з цим не зробиш. Якщо людина тобі не підійшла, і ти помилився, ти попадаєш на гроші. Тому люди відмовляються від того, щоб легально кого приймати на роботу», - сказав Гончарук.

Він пов'язує високий рівень безробіття в Україні в тому числі з тим, що «легальне працевлаштування - це дуже небезпечно для бізнесу».

«Вибачте, але легше розлучитися, ніж когось звільнити, і над цим треба замислитися. Тому весь цей набір правил, який народився в Радянському союзі, в тому числі стримує нашу економіку, це робить її вразливою до криз», - зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, попереднє скликання Верховної Ради намагалося схвалити новий Трудовий кодекс, але тоді депутати посварилися через дискримінацію ЛГБТ. Документ навіть не розглядався в сесійній залі у другому читанні.

Раніше Гончарук назвав дату приїзду місії МВФ до Києва.

Також нагадаємо, прем'єр назвав тактичну мету нового уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: