Польща заявила, що не встигає легалізувати трудових мігрантів

Читать на русском
У Верховній контрольної палаті Польщі заявили, що офіси воєводств не в змозі впоратися з напливом іноземців, охочих легалізувати своє перебування.

У Верховній контрольної палаті Польщі заявили, що офіси воєводств не в змозі впоратися з напливом іноземців, охочих легалізувати своє перебування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на TVP Info, про це йдеться в останньому звіті палати.

«Причина - кадрові проблеми в офісах і недостатнє фінансування їхньої діяльності. Період легалізації осіб, які прибули з-за кордону за чотири роки збільшився більш ніж в три рази - з 64 до 206 днів», - заявила прес-секретар палати Ксенія Мачак.

Перевірка порядку видачі дозволів на проживання і проїзних документів виявила порушення в 70% випадків.

«Середній час розгляду в воєводських відомствах легалізації перебування іноземців систематично збільшувався і відрізнявся між окремими воєводствами. Наприклад, в 2018 році в Люблінському воєводстві це було 116 днів, а в Нижньосілезькому - 328 днів. Хоча, як правило, всі ці справи мають бути завершені протягом 90 днів», - пояснила прес-секретар.

У період з травня 2014 по листопад 2018 року адміністративні суди воєводств винесли 115 рішень, що підтверджують бездіяльність або надмірну тривалість розглядів.

Раніше Польща в ООН нагадала про агресію Росії проти України і Грузії.

Також відзначимо, Польща підтримала рішення США про вихід з ракетного договору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: