Гончарук назвав тактичну мету нового уряду

Читать на русском
Як зазначив Гончарук, уряд хотів би бачити в Україні зростання ВВП мінімум на 5-7% на рік, щоб потроху наближатися до розвинених країн.

Новий уряд України ставить перед собою тактичну мету знизити ставки за кредитами.

Про це сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук, виступаючи з трибуни Верховної Ради перед своїм призначенням, передає «Слово і Діло».

Гончарук призначений прем'єр-міністром: хто підтримав кандидатуруОлексій Гончарук — новий прем'єр-міністр України. За його призначення проголосували 290 депутатів.

Як зазначив Гончарук, уряд хотів би бачити в Україні зростання ВВП мінімум на 5-7% на рік, щоб потроху наближатися до розвинених країн. За його словами, для прискорення зростання необхідні дешеві ресурси. Гончарук вважає реальними ставки по іпотеці на рівні 12-13% в гривні вже в наступному році.

«Уже в цьому році може знижуватися ставка по кредитах. Люди почнуть робити бізнес. Це допоможе запустити будівництво та промисловість. Дешеве кредитування - це одна з тактичних цілей, яку ми поставимо перед собою найближчим часом», - заявив Гончарук.

Прем'єр не ставить під сумнів незалежність Національного банку.

«Їхня незалежність є основою макростабільності, яку не можна руйнувати», - сказав він.

При цьому Гончарук хоче діалогу уряду з НБУ, «щоб вони були не дуже консервативними, щоб вони відпускали іноді, іноді давали можливість трохи більше знизити кредитну ставку».

Нагадаємо, 29 серпня Верховна рада України призначила на посаду прем'єр-міністра Олексія Гончарука. За його призначення проголосували 290 парламентаріїв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: