Суд залишив заарештованим вилучений НАБУ ноутбук у приміщенні НКРЕКП

Читать на русском
Апеляційний суд столиці відмовив адвокату у скарзі на судове рішення про арешт тимчасово вилученого майна у приміщенні Нацкомісії.
Київський апеляційний суд

Суд залишив заарештованим ноутбук, який 14 лютого вилучили детективи Національного антикорупційного бюро в приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у межах кримінального провадження щодо 18,86 млрд грн збитків, завданих від впровадження формули «Роттердам плюс».

Таке рішення 12 серпня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду клопотання власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

14 лютого детективи НАБУ в приміщенні НКРЕКП вилучили ноутбук Lenovo. Вказаний ноутбук постановою детектива був визнаний речовим доказом, а пізніше рішенням суду на нього накладений арешт. Не погоджуючись з таким рішенням, власник ноутбука подав апеляцію, в якій також просив поновити йому строк на оскарження. На його думку, вилучений ноутбук жодним чином не стосується розслідуваних подій та не має будь-якого доказового значення у кримінальному провадженні.

Власник також додав, що під час обшуку та огляду вмісту його ноутбука, не знайдено жодних слідів, що на ньому здійснювалось розроблення ОРЦ, розрахунок норми прибутку та інші документи, про які прямо зазначено в ухвалі суду про надання дозволу на проведення обшуку.

Більше того, в ухвалі слідчого судді не вказано, які конкретно відомості, сліди містяться на ноутбуці, а також яким чином могло вказане майно бути використане як знаряддя вчинення злочину. Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення. На думку колегії, слідчий суддя дійшов правильного висновку про те, що цей ноутбук відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 КПК України про речові докази.

Нагадаємо, в суді пояснили, чому не заарештували екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка. Також суд відмовив у заочному арешті чиновника Нацкомісії. Раніше Вовк з'явився в розшуку МВС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: