Разумков, Стефанчук і Кондратюк обрані до керівництва Ради: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада України призначила Дмитра Разумкова («Слуга народу») спікером парламенту. Руслан Стефанчук («Слуга народу») та Олена Кондратюк («Батьківщина») стали першим заступником і заступником голови. «Слово і Діло» подивилося, як народні депутати голосували за перші серйозні рішення.

Кандидатуру Разумкова на посаду спікера підтримали 382 народних депутата, 26 — виступили проти, 11 — не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 249 голосів «За» (один не голосував і один був відсутній), «Опозиційна платформа – За життя» дала 41 голос (двоє не голосували), «Батьківщина» — 24 голоси «За» (один не голосував і один був відсутній), група «За майбутнє» — 21 голос (один був відсутній), «Голос» – 17 «За». Крім того, позафракційні депутати дали 30 голосів (Оксана Савчук виступила проти).

Крім того, проголосували «Проти» 25 членів фракції «Європейської солідарності», Артур Герасимов і Ахтем Чийгоз не голосували.

За призначення Руслана Стефанчука першим віце-спікером проголосували 330 нардепів, 26 — виступили проти, 20 — не голосували, 40 — утрималися.

Зі «Слуги народу» кандидатуру Стефанчука підтримали 245 депутатів (сім не голосували, один був відсутній), із «Батьківщини» — 23 голоси «За» (один не голосував і один був відсутній), «За майбутнє» – 21 (один не голосував), «Голос» — 16 «За» (один утримався), позафракційні — 25 «За» (6 утрималися, 2 не голосували і 2 були відсутні).

Фракція ОПЗЖ не дала жодного голосу за Стефанчука, 33 особи утрималися, 8 — не голосували і 2 — відсутні. Також жодного голосу не дала «Європейська солідарність»: 26 — проти, один — не голосував.

Призначення Олени Кондратюк на пост заступника спікера підтримали 318 парламентаріїв, 59 — не голосували, 37 — утрималися.

«Слуга народу» дала 236 голосів «За» (14 — не голосували, 2 — були відсутні), «Батьківщина» — 23 голоси «За» (один не голосував і один був відсутній), «За майбутнє» — 22, «Голос» — 16 «За» (один не голосував), позафракційні — 21 голос «За» (5 — утрималися, 6 — не голосували, 4 — були відсутні).

«Опозиційна платформа – За життя» не дала жодного голосу на користь Кондратюк, 10 осіб утрималися, 33 — не голосували. З «Європейської солідарності» 22 члена фракції утрималися, один — був відсутній, 4 — не голосували.

Нагадаємо, Дмитро Разумков розповів про пріоритети роботи парламенту IХ скликання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: