Чийгоз назвав дату повернення політв'язнів до України

Читать на русском
Українські політв'язні повернуться до України в п’ятницю, 30 серпня. Про це заявив заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Ахтем Чийгоз.

Українські політв'язні повернуться до України в п’ятницю, 30 серпня.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Ахтем Чийгоз у коментарі «Інтерфакс-Україна».

Обмін полоненими до кінця тижня: якого підступу чекати від РФАдвокат каже, що обмін полоненими між Україною і РФ може відбутися цього тижня. ЗМІ другий тиждень повідомляють про можливий обмін. Чи реально це, обговорили з експертами.

Крім того, Чийгоз підтвердив інформацію, що український політв'язень Олег Сенцов уже в Москві.

«За тією інформацією, що я знаю, в п’ятницю повинні прибути. Всі разом. Але це все настільки імовірно. Я сам пройшов цей шлях, і знаю, що зміни можливі. В цілому, то, що це питання поставлено «на рейки» і буде відпрацьовано - це так», - сказав він.

Крім того, у коментарі «Громадському», він заявив, що обмін може відбутись 30 або 31 серпня.

Нагадаємо, сьогодні український політв'язень Олег Сенцов етапований з колонії у Ямало-Ненецькому АТ до Москви. РосЗМІ пишуть, що переміщення Сенцова до СІЗО Москви може бути в рамках підготовки до обміну.

Раніше звільнений з-під варти головред «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський погодився взяти участь в обміні в'язнями між Україною і Російською Федерацією.

Нагадаємо, адвокат Валентин Рибін заявив, що у можливому обміні полоненими між Україною і Росією візьмуть участь 12 росіян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: