Суд оголосив перерву в розгляді позову фірми-фігуранта справи НАБУ до АМКУ

Читать на русском
Апеляційний госпсуд розглядає скаргу лондонської фірми на рішення Антимонопольного комітету про порушення компанії на тендері.

Суд оголосив перерву до 23 вересня у розгляді скарги компанії Moston Properties Limited на рішення суду про відмову в задоволенні позову до Антимонопольного комітету України про визнання недійсним штрафу для фірми.

Про це йдеться в ухвалі Північного апеляційного господарського суду від 19 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, АМКУ визнав, що компанія Moston Properties Limited вчинила порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій щодо спотворення результатів торгів на закупівлю блочно-модульного комплексу колтюбингової установки, які проводило ПАТ «Укргазвидобування» у травні 2015 року. Також комітет оштрафував фірму на 340 тис. грн. У зв'язку з цим Moston Properties Limited подала позов, в якому просила визнати ці рішення недійсними. В обґрунтування своїх вимог фірма вказала, що рішення АМКУ нібито не відповідає вимогам чинного законодавства в частині комплексного, повного, об'єктивного, неупередженого дослідження всіх обставин справи. Проте Госпсуд Києва відмовив у задоволенні позову.

Не погодившись з таким рішенням, лондонська фірма подала апеляційну скаргу. Суд за нею відкрив провадження. Вже 19 серпня суд відмовив фірмі Moston Properties Limited у клопотанні про витребування додаткових документів. Також суд зобов'язав АМКУ надати докази, які містяться на електронному носії в паперовій формі, засвідчені належним чином або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом.

Нагадаємо, НАБУ розслідує провадження щодо можливого зловживання «Укргазвидобування» під час закупівлі у Moston Properties Limited колтюбингової установки. За версією слідства, посадовці «Укргазвидобування» зловживали службовим становищем при організації купівлі колтюбингового комплексу. В Бюро зазначали, що для подачі документів на участь у торгах було надано лише два дні, через що на тендер подалися лише дві компанії, які, за інформацією детективів, опосередковано контролювала одна особа. До того ж, за версією слідства, поставлена ​​Moston Properties Limited колтюбингова установка не була придатною для видобутку газу на континенті, а її вартість була завищена на суму 2,57 млн ​​дол. Також на доведення її комплектації до такої, що дозволяє її використання «Укргазвидобуванням», необхідно додатково витратити 24 млн грн.

Раніше Moston Properties Limited домоглася стягнення боргу з «Укргазвидобування» у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: