Суд відсторонив детектива НАБУ від справи Охендовського

Читать на русском
Столичний райсуд побачив конфлікт інтересів у детектива НАБУ в справі керівника Центрвиборчкому й відсторонив його.

Суд відвів від розслідування кримінального провадження за підозрою голови Центрального виборчого комітету Михайла Охендовського в отриманні неправомірної вигоди старшого детектива НАБУ Роман Єгізарова за нібито конфлікт інтересів.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за заявою адвоката керівника ЦВК, повідомляє «Слово і Діло».

Вказується, що адвокат Охендовського подав до суду заяву про відвід від розслідування детектива НАБУ. На його думку, детектив НАБУ Єгізаров не мав права ініціювати відсторонення Охендовського з посади голови ЦВК через відсутність підстав, передбачених КПК України. До того ж адвокат зазначив, що щодо Єгізарова порушили кримінальне провадження за фактом можливого вчинення ним правопорушення при здійсненні розслідування в справі Охендовського. Йдеться про нібито невиконання детективом судового рішення, однак йому в цій справі про підозру не повідомлено. За інформацією журналіста «Слова і Діла», детектив не повернув Охендовському тимчасово вилучене майно, а саме документи, які зобов'язав його повернути суд за скаргою адвоката очільника ЦВК.

Таким чином, на думку адвоката Охендовського, існує конфлікт інтересів між ним і детективом Єгізаровим, що може свідчити про його зацікавленість і неупередженість.

Вислухавши думки адвоката, суддя Сенін вирішив заяву про відвід детектива задовольнити. На його думку, кримінальне провадження щодо Єгізарова дійсно свідчить про наявність так званого «конфлікту інтересів».

Нагадаємо, досудове розслідування щодо Охендовського не поновили.

Раніше НАБУ хотіло допитати депутатів Бундестагу та канцлера Австрії в справі голови ЦВК.

Як відомо, САП призупинила слідство у справі Охендовського в зв'язку з виконанням запитів про міжнародну правову допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: