Охендовський оскаржив закриття справи проти детектива, де він потерпілий

Читать на русском
Колишній керівник Центрвиборчкому через суд домігся відновлення справи щодо детектива Національного бюро.
Михайло Охендовський

Підозрюваний в отриманні неправомірної вигоди, колишній керівник Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський оскаржив закриття кримінального провадження щодо детектива НАБУ, в якому він потерпілий.

Ухвалу про скасування постанови про закриття справи виніс слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України проводить досудове розслідування за фактом можливого невиконання судового рішення старшим детективом Романом Єгізаровим. Ідеться про повернення низку документів Охендовського, які були вилучені під час обшуку в нього. Ці документи детектива зобов'язав повернути суд за результатами розгляду скарги екс-керівника Центрвиборчкому.

Зазначена справа була закрита детективом УВК НАБУ на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України (у зв'язку з відсутністю в діях складу кримінального злочину). У зв'язку з цим адвокат Охендовського подала скаргу. Адвокат Світлана вважає зазначену постанову незаконною й передчасною, оскільки, на її думку, детективом не були здійснені всі необхідні процесуальні дії в межах розслідування кримінального провадження.

Так, представник екс-голови ЦВК зазначила, що УВК не встановило всіх осіб, імовірно, причетних до справи. Вислухавши доводи адвоката, суддя Вишняк задовольнив скаргу й скасував закриття справи.

Нагадаємо, суд відсторонив детектива НАБУ Єгізарова від справи Охендовського. Раніше САП не поновила розслідування екс-голови ЦВК. НАБУ хотіло допитати депутатів Бундестагу та канцлера Австрії в справі Охендовського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: