Кого з нових депутатів найчастіше згадують ЗМІ напередодні нового політичного сезону

Читать на русском

Політичне життя після виборів трохи пригальмувало свій невпинний біг, але не завмерло остаточно. Вже в четвер, 29 липня, відкриється перша сесія дев'ятого скликання. «Слово і Діло» пропонує подивитися, кого з народних депутатів, які пройшли до нової Верховної ради, найчастіше згадують ЗМІ напередодні нового політичного сезону.

Для того, щоб розібратися, кого ж з новообраних нардепів найчастіше згадують ЗМІ, ми звернулися до онлайн-серсісу моніторингу ЗМІ та соцмедіа Semantrum. За даними сервісу, найчастіше журналісти згадували п'ятого президента та новообраного нардепа Петра Порошенка. Загалом, із 21 липня до 27 серпня в різних ЗМІ про Порошенка говорили й писали 21 тисячу 910 разів.

Другим за популярністю серед журналістів став голова президентської партії «Слуга народу» Дмитро Разумков, якого ЗМІ згадували 15 тисяч 902 рази.

До десятки найбільш згадуваних у ЗМІ нардепів нової Ради увійшли Святослав Вакарчук (8 тис. 719 разів), Віктор Медведчук (7 тис. 344), Юлія Тимошенко (7 тис. 326), Руслан Стефанчук (5 тис. 617), Давид Арахамія (4 тис. 835), Андрій Герус (3 тис. 766), Андрій Парубій (3 тис. 680) та Юрій Бойко (3 тис. 647).

Найбільше згадувань про політиків було в інтернеті, де, знову ж таки, лідирує Порошенко. Цікаво, що на телебаченні трохи частіше говорили про Разумкова, ніж про Порошенка, а на радіо до топ-5 популярних політиків нового парламенту увійшли Андрій Герус, Давид Арахамія та Андрій Парубій.

Нагадаємо, ми підбили підсумки роботи Верховної ради попередніх 8 скликань у фактах та цифрах.

Також «Слово і Діло» розбиралось, які гучні законопроекти попередньої Ради можуть бути проголосовані новим парламентом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: