У ЗМІ назвали дату скасування ВР недоторканності народних депутатів

Читать на русском
Слуга народу планує в перший робочий тиждень вирішити питання зі скасуванням депутатської недоторканності, стверджують ЗМІ.

Верховна рада скасує депутатську недоторканність 3 вересня.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише ZN.UA.

Скасувати чи обмежити: як нові нардепи будуть виконувати обіцянки щодо депутатської недоторканностіСкасувати депутатську недоторканність обіцяли три з п'яти партій, які пройшли до Ради. Після виборів риторика змінилась і новоспечені депутати заговорили про обмеження імунітету.

Як передбачається у перший день сесії, 29 серпня, в Раді буде прийнятий законопроект про внесення змін до статті 80 Конституції України (відносної недоторканності нардепів України).

Відзначається, що 29 серпня депутати мають намір закріпити законопроект більшістю. Але згідно з процедурою, закон, який вносить зміни до Конституції, на наступній сесії має отримати конституційну більшість мінімум у 300 голосів.

Згідно з даними видання, це голосування заплановано на 3 вересня.

Також ЗМІ повідомляє, що фракція «Слуга народу» має бути доповнена мажоритарниками самовисуванцями, які пройшли в Раду. Приблизно до фракції може приєднається ще 49 депутатів. Таким чином, президентська фракція отримає конституційну більшість.

Раніше у фракції повідомили, що працюють над майже півтисячею законопроектів, які подадуть на розгляд парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: