У «Слузі народу» розповіли про ймовірність переходу на контрактну армію

Читать на русском
Партія Слуга народу не планує ініціювати повний перехід на контрактну армію. Укомплектування української армії залишиться змішаною.
Ілюстративне фото.

Партія «Слуга народу» не планує ініціювати повний перехід на контрактну армію.

Про це заявила депутат Ради від партії Ганна Коваленко, повідомляє «Лівий берег».

5% ВВП на армію: чи зможе «Слуга народу» виконати програмну обіцянкуСлово і Діло виділило всі обіцянки з програм тих партій, які, за прогнозами соціологів, можуть пройти до нового парламенту. Експерти оцінили передвиборчі ініцативи партій.

Вона зазначила, що форма укомплектування української армії залишиться змішаною.

«Форму комплектування армії залишаємо змішаною по ряду причин, але будемо вносити зміни в закони «Про військовий обов'язок і військову службу», «Про альтернативну службу», готуємо системні зміни по комплектуванню батальйонів територіальної оборони, системи мобілізації і громадського резерву», - розповіла парламентар.

Коваленко підкреслила, що Рада має намір ухвалити законопроекти про Службу безпеки України, розвідувальні органи, створення комітету по нагляду за спецслужбами, а також зміни до законів «Про державну таємницю», «Про Збройні сили України» і «Про нацбезпеку».

Нагадаємо, начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак у липні заявляв, що Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ) виключає повний перехід на контрактну армію найближчим часом. Він підкреслював, що Україна найближчим часом не зможе відмовитися від змішаної системи комплектування армії.

Як відомо, з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України відбудеться набір на строкову військову службу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: