Сьогодні черги в армію немає, а вона повинна бути – Хомчак

Читать на русском
Генерал зазначив, що вже почав заслуховувати командувачів, після чого буде робити певні висновки.

Рішення відокремити посаду начальника Генерального штабу від посади головнокомандувача Збройних сил України було ухвалено в Міністерстві оборони, а не придумано командою президента Володимира Зеленського.

Про це в інтерв'ю агентству УНІАН повідомив новий глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак, передає «Слово і Діло».

«Прекрасно до цього ставлюсь. Це не Апаршин придумав, це вже давно прийняте рішення тут, у Міноборони, у ЗСУ. Це один із процесів нашого наближення до європейської спільноти. Це нормально», - зазначив Хомчак у відповідь на запитання журналіста про нову воєнну доктрину Зеленського.

Говорячи про кадрові питання, він зазначив, що прийшов на цей пост не для того, щоб «усіх зняти з посад», однак процес управління в Генштабі, за словами Хомчака, «не зовсім такий, який треба».

Привид Іловайська: що стоїть за призначенням Хомчака начальником ГенштабуПризначення Руслана Хомчака начальником Генштабу має прискорити суд за фактом Иловайской трагедії.

Генерал зазначив, що вже почав заслуховувати командувачів, після чого буде робити висновки.

«Цілі знімати усіх із посад у мене немає. У мене немає кумів, друзів, яких я хочу кудись поставити. Я хочу дати якомога швидше гарний результат у плані того, що в армію підуть люди. Сьогодні, на жаль, черги в армію немає, а вона повинна бути», - додав глава Генштабу.

Президент України Володимир Зеленський 21 травня звільнив з посади начальника Генерального штабу Віктора Муженка, призначивши на його місце генерал-лейтенанта Руслана Хомчака.

Більше про те, що стоїть за призначенням Хомчака начальником Генштабу читайте в авторському матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: