Сенсорна кнопка в Раді: у Зеленського побоюються зриву голосування 29 серпня

Читать на русском
Стефанчук вважає підозрілим намагання старого керівництва парламенту запровадити сенсорну кнопку для голосування народних депутатів.
Ілюстративне фото.

Представник президента в Верховній раді Руслан Стефанчук вважає підозрілим намагання старого керівництва парламенту запровадити сенсорну кнопку для голосування народних депутатів.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на брифінгу.

Руслан СтефанчукГолова Верховної Ради України
Стефанчук пообіцяв провести реформу регламентних процедур у ПарламентіСказано 9 серпня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Стефанчук також заявив, що якщо слідчі дії завадять депутатам 29 серпня скористатися системою «Рада», то вони голосуватимуть руками.

«Єдиний інтерес, який переслідуємо ми, щоб перше засідання Верховної ради відбулося відповідно до того, щоб волевиявлення депутатів технічно і юридично були співмірні. Тому для нас теж незрозумілі і неприємні маніпуляції, які проводяться сьогодні на технічному рівні. Ми їх не розуміємо. Знаючи про те, як відбувалася політична боротьба в нас упродовж цього періоду, в нас теж виникають певні сумніви і підозри щодо того, наскільки ми можемо запуститися до 29 числа», - розповів представник президента у ВР.

Нагадаємо, заступник керівника апарату ВРади Володимир Слишинський заявив, що сенсорна кнопка для голосування нардепів не відповідає трьом статтям регламенту.

Раніше Андрій Парубій доручив апарату Верховної ради ввести сенсорну кнопку для голосування народних депутатів до 15 серпня. Він пояснив, що на це апарату потрібен час, коли народні депутати не працюватимуть в пленарному режимі.

Також президент Володимир Зеленський вніс до Ради невідкладний закон про «кнопкодавство».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: