Сенсорна кнопка в Раді: подробиці візиту СБУ та ДБР

Читать на русском
Заступник керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський заявив, що сенсорна кнопка для голосування нардепів у Верховній Раді не відповідає трьом статтям регламенту.

Заступник керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський заявив, що сенсорна кнопка для голосування нардепів у Верховній Раді не відповідає трьом статтям регламенту.

Про це він повідомив на брифінгу у вівторок, 27 серпня, пише «Слово і Діло».

Штрафи в 50 тис. грн та сенсорна кнопка. Кнопкодавству кінець?Найближчим часом у парламенті України передбачається запустити в роботу спеціальну сенсорну кнопку, яка не дасть можливості народним депутатам голосувати за своїх колег.

«Для того, щоб запроваджувати ці норми мають бути передбачені в регламенті і розроблені спеціальні інструкції з посиланням на неї. Тобто це має бути прописано у регламенті», - сказав заступник керівника апарату ВРУ.

Також Слишинський пояснив візит до парламенту співробітників СБУ і ДБР: «Вони приходили брати від мене пояснення. Їм необхідно було провести слідчі дії і я, будучи посадовою особою, дав добро на проведення зазначених слідчих дій... Вони підійшли, попросили, я на законних підставах їх допустив і написав з цього приводу письмову заяву про те, що я надаю згоду, щоб вони зайшли і оглянули все».

За словами Слишинського, він покликав правоохоронців 22 серпня, коли був на допиті в ДБР. Він заявив, що повідомив працівникам ДБР про те, що відбуваються «дії, спрямовані на вчинення злочину». Посадовець додав, що спочатку йшлося про запровадження кнопки, а не тестування.

Також він повідомив, що всі претензії щодо запровадження сенсорної кнопки детально розписав регламентний комітет в законопроекті 1744.

Нагадаємо, 27 серпня голова ВР 8-го скликання Андрій Парубій заявив про блокування силовиками процесу запуску сенсорної кнопки для голосування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: