Платний проїзд для вантажівок: що планує «Укравтодор»

Читать на русском
Укравтодор планує ввести плату за проїзд дорогами для великовантажного транспорту. Введення збору буде серйозною законодавчою зміною для України.
Ілюстративне фото.

«Укравтодор» планує ввести плату за проїзд дорогами для великовантажного транспорту.

Як пише «Слово і Діло», про це «Інтерфакс-Україна» заявив в.о. голови «Укравтодору» Славомір Новак.

«Це була моя ініціатива — імплементувати в Україні інтелектуальні транспортні системи. Крім Weight-in-Motion (системи автоматичного зважування в русі - ред.), це також фото-фіксація перевищення швидкості і системи аналізу трафіку за допомогою камер. Четверта частина глобальної інтелектуальної транспортної системи України — це tolling, тобто збір оплат з великовантажного транспорту за проїзд дорогами України», — сказав Новак.

За його словами, введення збору буде серйозною законодавчою зміною для України, яка суттєво поліпшить стан доріг у країні.

«Потрібно ухвалити закон, який врегулює питання цього збору. Нам вкрай необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, повинні більше платити за проїзд дорогами», — додав в.о. голови «Укравтодору».

«Обсяги пошкоджень автодоріг за рахунок перевантаженого транспорту величезні. Проблема з перевантаженими фурами в Україні дуже, дуже велика», — підкреслив він.

Нагадаємо, в «Укравтодорі» оцінили вартість ремонту доріг.

Раніше міністр Володимир Омелян також назвав суму, необхідну для ремонту доріг в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: