У КМДА запропонували запровадити плату за проїзд одним із мостів

Читать на русском
Київська міська влада як один із варіантів розглядає плату за проїзд Подільсько-Воскресенським мостовим переходом, який наразі не добудований.

У Києві пропонують встановити плату за проїзд Подільсько-Воскресенським мостовим переходом, який наразі не добудований.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Геннадій Пліс, передає прес-служба адміністрації, передає «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв добудувати Подільсько-Воскресенський містСказано 18 липня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

За його словами, проїзд мостом може бути безкоштовним для киян, проте платним для авто з інших міст.

«Крім того, я б хотів, щоб фури, які заїжджають до міста, також платили за в'їзд, оскільки ми не транзитне місто, через яке вони мають їхати й «убивати» наші дороги. Або держава буде це нам компенсувати, або ми повинні мати право брати плату за проїзд фур нашими дорогами. Зараз ми обговорюємо це питання», – сказав Пліс.

Заступник голови КМДА також додав, що Подільсько-Воскресенський мостовий перехід буде в будь-якому разі збудований до 2021 року, але головне питання, яке стоїть перед владою міста сьогодні, це перепланування проекту, оскільки ті моделі, які в ньому закладені, застарілі.

Де в Києві сьогодні обмежать рух транспортуУ четвер, 28 вересня, в Києві в зв’язку з ремонтними роботами обмежать рух на декількох вулицях.

«Зараз проектувальники займаються техніко-економічним обґрунтуванням щодо мосту. Вирішується, куди він виходитиме – на Набережну, на Нижній і Верхній Вали або, може, в іншому напрямку. Орієнтуємося, що ТЕО з'явиться до кінця року», – зазначив Пліс.

Раніше повідомлялося, що потенційні німецькі інвестори проекту Подільсько-Воскресенського моста в Києві оцінюють його вартість у €300 млн.

Також нагадаємо, що нещодавно КМДА виділила 402 млн грн на будівництво Подільсько-Воскресенського моста.

Нагадаємо, що в столиці на Залізничному шосе буде обмежений рух транспорту в нічні години до 8 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: