В «Укравтодорі» оцінили вартість ремонту доріг

Читать на русском
Новак додав, що «Укравтодор» готує із командою президента Володимира Зеленського нову програму по ремонту доріг до 2025 року.

На ремонт 24 тисяч кілометрів доріг необхідно 300-350 мільярдів гривень.

Таку оцінку в інтерв'ю DW дав голова «Укравтодору» Славомир Новак, передає «Слово і Діло».

Ремонт мостів і шляхопроводів: що обіцяють мериБорис Філатов обіцяє піти у відставку, якщо до 14 вересня не відремонтує Центральний міст. Решта обіцянок мерів більш довгострокові.

Він нагадав, що в звіті Всесвітнього банку за 2017 рік йшлося, що на ремонт 24 тисяч кілометрів доріг потрібно 150 млрд гривень. За його словами, це дослідження базувалося на цінах 2015 року.

«Відразу хочу сказати, що це не 150 млрд. Буде набагато більше. Ми зараз це вважаємо. В Україні майже немає власного виробництва бітумів. Підрядники 80% всіх бітумів імпортують з Польщі, Білорусі, Туреччини, інших країн», - підкреслив він.

Новак додав, що «Укравтодор» готує із командою президента Володимира Зеленського нову програму по ремонту доріг до 2025 року.

«24 тисяч кілометрів за 5 років - це можливо. Вважаю, на 24 тисячі десь приблизно 300-350 млрд грн може бути. Ми повинні бути готові на щось таке», - сказав голова «Укравтодору».

Варто відзначити, що всього в Україні близько 170 тисяч кілометрів доріг.

Раніше міністр Володимир Омелян також назвав суму, необхідну для ремонту доріг в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: