Справа АМПУ: суд призупинив розгляд скарги держпідприємства

Читать на русском
Апеляційний госпсуд задовольнив заяву комерційної компанії про зупинку провадження за скаргою держпідприємства на судове рішення.

Суд зупинив розгляд скарги державного підприємства «Адміністрація морських портів України» на рішення суду, яким зобов'язали АМПУ підписати додаткові угоди з фірмою «Техморгідрострой Миколаїв», а також стягнули з держпідприємства майже 47 млн грн.

Таке рішення 21 серпня ухвалив Північний апеляційний господарський суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 18 квітня 2017 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов компанії «Техморгідрострой Миколаїв» і зобов'язав АМПУ підписати додаткові угоди з фірмою. Також суд стягнув 46,77 млн грн боргу і майже 200 тис. грн судового збору з держпідприємства на користь «Техморгідрострой Миколаїв».

Не погодившись з таким рішенням, Адміністрація морпортів оскаржила рішення. Проте з липня 2017 року провадження у справі було зупинено на підставі клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Пізніше через відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів Північного апеляційного госпсуду 6 травня 2019 року від відповідача надійшов лист, в якому повідомлено суд про усунення обставин, що зумовили його зупинення. Раніше суд вирішив поновити провадження і призначити розгляд скарги на 12:00 19 червня. Проте 19 червня засідання не відбулися, тому що одна з суддів колегії перебувала на лікарняному. У зв'язку з цим суд відклав засідання до 21 серпня. Вже 21 серпня суд розглянув заяву «Техморгідрострой Миколаїв» про зупинку слідства у зв'язку з переглядом рішень, якими визнали недійсними угоди АМКУ з компанією. Суд заяву задовольнив.

Нагадаємо, Верховний суд остаточно відмовив фірмі «Техморгідрострой Миколаїв» у позові до Антимонопольного комітету. Раніше Верховний суд планував розглянути скаргу компанії на визнання недійсним договору. Також суд зобов'язав НАБУ повернути ноутбук в справі АМПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: