Справа АМПУ: Верховний суд остаточно відмовив фірмі в позові до АМКУ

Читать на русском
Касаційну скаргу комерційної фірми на дії Антимонопольного комітету, який визнав, що миколаївська компанія вчинила порушення, відхилили.

**Верховний суд залишив без задоволення скаргу компанії «Техморгідрострой Миколаїв» на рішення судів перших двох інстанцій про відмову в позові до Антимонопольного комітету України про скасування штрафу та рішення про порушення законодавства.

Таке рішення 23 квітня ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 2 листопада 2017 року АМКУ оштрафував фірму «Техморгідрострой Миколаїв» на 38,21 мільйона гривень і визнав, що компанія вчинила порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції». В зв'язку з цим фірма подала позов до комітету, в якому просила скасувати це рішення АМКУ. Проте Господарський суд міста Києва відмовив у позові повністю, а Північний апеляційний госпсуд залишив це рішення чинним.

Після чого компанія «Техморгідрострой Миколаїв» подала касаційну скаргу на ці рішення, але Верховний суд залишив її без задоволення. Судді встановили, що фірма причетна до спотворення результатів торгів через узгодження поведінки конкурсантами, факти чого викладені в рішенні АМКУ, а в касаційній скарзі вказані доводи не спростовані.

Нагадаємо, фірма програла позов до Антимонопольного комітету у справі АМПУ. Також суд призначив до розгляду справу Адміністрації морських портів. Раніше в цьому провадженні суд заарештував низку майна підозрюваних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: