Cуд визнав обґрунтованою підозру Лісовому всупереч заяві ДТЕК

Читать на русском

Столичний райсуд вважає обґрунтованою підозру менеджеру компанії Ріната Ахметова, яку вручили антикорупційні правоохоронні органи.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Попри заяву компанії ДТЕК, суд визнав обґрунтованою підозру раднику генерального директора ТОВ «ДТЕК Східенерго» Борису Лісовому, який, за версією Національного антикорупціного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, причетний до нанесення 18,86 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Максима Вишняка від 14 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказав суддя, на обґрунтованість підозри Лісовому детектив зібрав і долучив наступні докази: лист ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго», якою НКРЕКП надано пропозицію до проекту порядку від 5 листопада 2015 року, зокрема, щодо врахування у ціні енергетичного вугілля витрат з його фрахту й перевалки на усі обсяги; листи ПАТ «Донбасенерго» та ДП «Енергоринок» від 17 грудня і 18 грудня 2015 року; протокол огляду від 15 січня 2018 року жорстких дисків, які вилучили у екс-голови НКРЕКП Дмитра Вовка, екс-члена Нацкомісії Володимира Євдокімова та інших, де знайшли активне листування фігурантів; лист ПАТ «Донбасенерго» від 24 червня 2019 року; звіт з економічного дослідження «Механізм ціноутворення на енергетичне вугілля для виробництва електроенергії та оцінка наслідків його застосування для економіки України», складеним Інститутом економіки та прогнозування НАН України; висновок експерта Українського НДІ спеціальної техніки та судових експертиз СБУ; висновок експерта ДНДЕКЦ МВС України; протоколи допитів свідків, а також інші докази.

Вивчивши докази та доводи прокурора САП, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність обґрунтованої підозри у вчиненні Лісовим кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 27 (виконавець правопорушення), ч. 2 ст. 28 (вчинення правопорушення групою осіб), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) КК України.

Раніше компанія ДТЕК у своєму прес-релізі написала, що суд на поточному етапі не вважає підозру Лісовому обґрунтованою.

Нагадаємо, 8 серпня НАБУ заочно повідомило про підозру Лісовому. Тому його та інших підозрюваних, які перебували за кордоном, викликали до НАБУ. Пізніше, суд відпустив його під 10 млн грн застави. Вказану суму за підозрюваного внесла компанія ДТЕК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: