«Слуга народу» забрала найкращі місця в залі Ради

Читать на русском
Партія займатиме передню половину залу перед трибуною, а також контролюватиме проходи до трибуни, місця спікера та ложі уряду.

Партія Слуга народу, яка за результатами виборів сформувала монобільшість у парламенті, зайняла всі передні ряди перед трибуною, відтіснивши тим самим інші фракції назад.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Українська правда у вівторок, 20 серпня.

«Слуга народу» розподілила місця в комітетахПартія знехтувала рішенням першого засідання підготовчої групи і самостійно вирішила, скільки депутатів буде в кожному комітеті нової Ради.

Таке розсадження стало нововведенням Слуги народу, оскільки раніше фракції більшості залишали попереду сектор для меншості і сідали таким чином, щоб представники всіх політсил мали доступ до трибуни.

Завдяки такому рішенню Слуга народу отримає ряд переваг: під час телевізійної трансляції українці бачитимуть переважно «слуг народу», оскільки камери зазвичай направлено на передні ряди; інші фракції не зможуть вільно заблокувати трибуну, оскільки їм дадуть відсіч представники монобільшості; під «охороною» Слуги народу також виявляються спікер, ложа уряду, місце президента під час його візиту в Раду.

Нагадаємо, що раніше Слуга народу розподілила місця в комітетах: партія знехтувала рішенням першого засідання підготовчої групи і самостійно вирішила, скільки депутатів буде в кожному комітеті нової Ради.

Також повідомлялося, що Слуга народу визначилася зі спікером Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: