Звільнення Супрун: нардеп Дубінський пообіцяв внести постанову, яка ні на що не впливатиме

Читать на русском
Дубінський обіцяв подати до Ради постанову про звільнення Супрун, при тому, що Кабмін Гройсмана складає повноваження після початку роботи нового парламенту.
Олександр Дубінський

Обраний до нової Верховної ради нардеп Олександр Дубінський пообіцяв, що першою його дією на посаді нардепа буде ініціатива відправити Уляну Супрун у відставку, попри те, що згідно з українським законодавством, уряд автоматично припиняє свої повноваження в перший день роботи нової Верховної ради.

«Першим зверненням до Верховної ради, яке я зареєструю, буде постанова про звільнення Уляни Супрун з посади в. о. міністра охорони здоров'я», – запевнив він.

Відповідно до статті 12 закону України «Про Кабінет міністрів України», уряд складає повноваження перед новообраним парламентом.

Крім того, Верховна рада взагалі не може звільнити Уляну Супрун, тому що вона її не призначала.

Супрун відповіла Разумкову на критику медреформиВ. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відповіла голові партії Слуга народу Дмитру Разумкову, який розкритикував медреформу в інтерв'ю НВ.

«Супрун саме тому і є виконувачкою обов'язків міністра, що її не призначала Верховна рада. Тобто йдеться не про вирішення проблеми, а про медійний привід. Таку постанову зареєструють, але якби Дубінський ініціював постанову про зміну тривалості доби, вона мала б такі самі правові наслідки», – пояснив експерт «Слова і Діла» Валентин Гладких.

Таким чином, ця заява може свідчити або про незнання законодавства майбутнім нардепом, або про свідоме маніпулювання.

Раніше ми писали, що Дубінський виступив проти кіберстеження в Раді, яке пропонував запровадити в парламенті ще один представник «Слуги народу» Арахамія.

Також ми повідомляли, що саме обіцяли мажоритарники Київської області, зокрема й Дубінський, у своїх передвиборчих програмах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: