Супрун відповіла Разумкову на критику медреформи

Читать на русском
В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відповіла голові партії Слуга народу Дмитру Разумкову, який розкритикував медреформу в інтерв'ю НВ.

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відповіла голові партії «Слуга народу» Дмитру Разумкову, який розкритикував медреформу в інтерв'ю НВ.

Про це Супрун написала в Facebook, передає «Слово і Діло».

Разумков в інтерв'ю сказав: «Я був у лікарнях у Василькові, де живу, і це, очевидно, не те, чого хочуть люди. Я не бачу помітних результатів цієї реформи».

Супрун на це відповіла, що стан лікарень у Василькові – це не наслідок реформи, а причина.

«Така оцінка ситуації в лікарнях багато говорить про обізнаність спікера щодо того, які є етапи трансформації системи охорони здоров’я, та на яких рівнях вона вже розпочалась, а де ще ні», – заявила Супрун.

За її словами, в квітні минулого року почалася трансформація первинної медичної допомоги. У 2019 триває підготовка до старту трансформації спеціалізованої допомоги: поліклінік і лікарень (в тому числі у Василькові).

«Лише з 2020 року системні зміни розпочнуться на рівні поліклінік та лікарень по всій країні (у тому числі й у закладах Василькова)», – сказала в. о. голови МОЗ.

Нагадаємо, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час зустрічі в Офісі президента України обговорила подальші шляхи реформування системи охорони здоров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: