Сущенка та ще двох українців, імовірно, перевели в СІЗО до моряків – ЗМІ

Читать на русском
Московське СІЗО Лефортово прийняло посилки для ще трьох українських політв'язнів - Романа Сущенка, Євгена Панова і Олексія Сизоновича.

Московське СІЗО «Лефортово» прийняло посилки для ще трьох українських політв'язнів - Романа Сущенка, Євгена Панова і Олексія Сизоновича.

Про це повідомила російська правозахисниця Вікторія Івлєва в Facebook.

Звільнення моряків: чи є перспективи повернення до жовтняПолітичне рішення про звільнення українських моряків може бути ухвалене до жовтня, говорить адвокат Микола Полозов.

Напередодні Івлєва написала, що адміністрація «Лефортово» прийняла передачі для інших п’яти українських політв’язнів – Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба і Миколи Карпюка.

Раніше російське видання «Коммерсант», посилаючись на своє джерело, повідомило, що до кінця серпня Росія та Україна можуть обмінятися затриманими та засудженими особами. За словами співрозмовника видання, уточнюються списки для обміну. При цьому, за його даними, в Україну можуть повернутися не лише затримані минулої осені в Керченській протоці 24 українських моряки.

Як відомо, сьогодні Московський міський суд відмовив у звільненні зі слідчого ізолятора 13 українським морякам.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в Керченській протоці російські військові обстріляли й захопили українські катери «Бердянськ» та «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень.

Окупаційні «суди» у Криму заарештували 24 українських військових, їх перевезли до російського СІЗО «Лефортово». Полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: