Московський суд залишив під вартою українських моряків

Читать на русском
Московський міський суд відмовив у звільненні зі слідчого ізолятора 13 українським морякам.
Ілюстративне фото.

Московський міський суд відмовив у звільненні зі слідчого ізолятора 13 українським морякам.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує «Інтерфакс».

Звільнення моряків: чи є перспективи повернення до жовтняПолітичне рішення про звільнення українських моряків може бути ухвалене до жовтня, говорить адвокат Микола Полозов.

21 серпня Мосміськсуд залишив чинною постанову Лефортовського суду Москви, якою продовжено термін утримання під вартою в «щодо обвинувачених Віктора Беспальченка, Володимира Варімеза, Владислава Костишина, Олега Мельничука, Сергія Чуліби, Юрія Без'язичного, Юрія Будзила, Володимира Лісового, Богдана Небилиці, Євгенія Семидоцького на термін до 24 жовтня, а стосовно Андрія Артеменка, Василя Сороки та Андрія Ейдера до 26 жовтня».

Засідання відбулися в закритому режимі.

Раніше російське видання «Коммерсант», посилаючись на своє джерело, повідомило, що до кінця серпня Росія та Україна можуть обмінятися затриманими та засудженими особами. За словами співрозмовника видання, уточнюються списки для обміну. При цьому, за його даними, в Україну можуть повернутися не лише затримані минулої осені в Керченській протоці 24 українських моряки.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в Керченській протоці російські військові обстріляли й захопили українські катери «Бердянськ» та «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень.

Окупаційні «суди» у Криму заарештували 24 українських військових, їх перевезли до російського СІЗО «Лефортово». Полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

25 травня 2019 року постійний трибунал, створений відповідно до Конвенції ООН з морського права, зобов’язав РФ відпустити захоплених моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: