Підозрюваний заступник голови Держводагентства програв апеляцію на своє відсторонення

Читать на русском
Апеляційний суд столиці залишив без змін рішення суду про відсторонення заступника керівника водного агентства.
Київський апеляційний суд

Апеляційний суд залишив без змін рішення про продовження строку відсторонення Павла Гвозденка від посади заступника голови Державного агентства водних ресурсів України в кримінальному провадженні за підозрою його в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 18 липня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 5 червня суд продовжив відсторонення Гвозденка від посади заступника голови Держводагентства до 3 серпня. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат посадовця подав апеляційну скаргу. В ній він вказував на відсутність підстав для застосування відносно його підзахисного такого обмежувального заходу, посилаючись на помилковість висновків слідчого судді щодо існування ризиків знищення, приховування чи спотворення речей і документів, а також впливу на свідків.

Також, за думку адвоката, клопотання про продовження відсторонення подала неналежна особам, оскільки у справі підслідність визначена за детективами НАБУ, а документ подав слідчий Державного бюро розслідувань.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення. На думку колегії, суддя правильно встановив наявність ризиків.

Як відомо, 6 березня прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Пізніше, суд обрав йому запобіжним заходом тримання під вартою з альтернативою застави в 250 тисяч гривень, які він вніс і вийшов із СІЗО. Після внесення суми на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, суд продовжив Гвозденку обов'язки. Раніше суд також продовжив слідство щодо нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: