Посол розповів, що за офіс Україна відкриє в Єрусалимі

Читать на русском
Йдеться про офіс інновацій, а не про дипломатичне представництво, заявив посол України в Ізраїлі.

Україна планує відкрити в Єрусалимі офіс із впровадження інновацій, про перенесення туди з Тель-Авіва українського посольства або консульства поки що не йдеться.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 20 серпня, заявив посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко в коментарі Укрінформу.

«На сьогодні не йдеться про перенесення посольства або консульства (в Єрусалим). Йшлося - це була спільна ідея і президента України, і прем'єр-міністра Ізраїлю - про можливість відкриття інноваційних офісів в Єрусалимі і Києві, які будуть займатися розвитком технологічного співробітництва», - сказав Надоленко.

У цьому контексті він зазначив, що Україні дуже важливо підтримувати тісний інноваційну зв'язок з Ізраїлем, тому що він дійсно є "стартап-нацією", там постійно зароджуються нові технології, і нашій країні треба постійно тримати руку на пульсі цих технологій.

«Я думаю, що такий офіс буде надзвичайно цікавим», - спрогнозував дипломат.

Нагадаємо, що напередодні прем'єр-міністр Держави Ізраїль Біньямін Нетаньяху, який зробив дводенний візит в Україну, запросив Володимира Зеленського найближчим часом відвідати Єрусалим.

Також Нетаньяху анонсував відкриття представництва України в Єрусалимі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: