Парубій передумав ускладнювати процедуру реєстрації законопроектів у Раді

Читать на русском
Андрій Парубій хотів уникнути законодавчого спаму в парламенті, але обіцяну ініціативу так і не вніс.

Спікер Верховної ради восьмого скликання Андрій Парубій не виконав обіцянку ініціювати ускладнення реєстрації законопроектів у парламенті.

Обіцянку він давав у вересні минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Таким чином, Парубій хотів уникнути «законодавчого спаму», який, за його словами, збільшується в Раді. «Зокрема, моя ініціатива полягатиме в тому, щоб будь-який законопроект, що реєструється, отримав підтримку певної кількості депутатів. За кількістю найменшою фракції. Щоб хоча б групи депутатів демонстрували підтримку цього законопроекту й, відповідно, демонстрували, що він може мати перспективу розгляду, а не зареєстрований просто як піар-хід того чи іншого депутата», – розповів він.

Відзначимо, що порядок реєстрації законопроектів та інших актів визначений у статті 92 закону України «Про регламент Верховної ради України». Парламент восьмого скликання вже закінчив свою роботу, але Парубій не вніс ініціатив для ускладнення реєстрації законопроектів і провалив свою обіцянку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які гучні законопроекти попередньої Верховної ради можуть бути проголосовані новим парламентом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: