Найбільше законопроектів нардепи зареєстрували під час другої сесії Ради

Читать на русском

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій минулого року пообіцяв ініціювати ускладнення реєстрації законопроектів у парламенті, щоб для цього потрібна була підтримка щонайменше 19 осіб. Можливо, в пропозиції спікера є раціональне зерно, адже лише за одну сесію депутати встигають внести сотні, та й навіть тисячі законодавчих ініціатив. І більшість із них – так званий «законодавчий спам».

Найактивніше народні депутати реєстрували законопроекти під час роботи другої сесії парламенту (лютий-серпень 2015 року) – 2 тисячі 262 ініціативи. Це вдвічі більше, ніж за першу сесію.

За третю сесію в Раді з'явилося майже 1,5 тисячі законодавчих ініціатив, а за четверту ще більше – 1,7 тисячі. Найменше законопроектів парламентарі розробили протягом дев'ятої сесії, яка завершилася сьогодні, – 723 ініціативи.

Кабінет міністрів набагато більш стриманий у плані цього показника. Максимальна кількість законодавчих пропозицій від уряду – 202 протягом четвертої сесії. Найменше законопроектів, 71, Кабмін подав на самому початку роботи Ради восьмого скликання.

Під час першої сесії менш активним був і президент, на його рахунку лише 9 законопроектів. Зате з лютого до серпня 2015 року Петро Порошенко подав 54 пропозиції.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми проаналізували, хто з депутатів підготував більше за всіх законопроектів під час 9-ї сесії Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: