Парубій двічі не оприлюднив прізвища нардепів-прогульників розгляду Виборчого кодексу

Читать на русском
Андрій Парубій хотів оприлюднити прізвища депутатів, які пропустять засідання комітету та голосування за Виборчий кодекс. Але це були лише погрози.

Спікер Верховної ради восьмого скликання Андрій Парубій не виконав обіцянки оприлюднити прізвища депутатів, які пропустять розгляд Виборчого кодексу.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

29 травня Парубій заявив, що оприлюднить прізвища тих, хто не прийде на засідання комітету, де розглядатимуть новий кодекс: «Я звертаюсь особисто й персонально до всіх членів комітету. Я оприлюдню прізвища тих, хто не прийшов на засідання комітету. О 12 годині в конференц-залі, прошу всіх зібратися й виконати свою роботу – ухвалити рішення, яке дозволить ВРУ перейти до розгляду Виборчого кодексу».

Незважаючи на те, що на засіданні комітету були присутні 18 членів з 31, конкретних прізвищ прогульників у випуску газети «Голос України» за 30 травня не виявилося (хоча там згадувалася обіцянка Парубія).

Новий Виборчий кодекс: які зміни чекають системуНовий Виборчий кодекс запрацює з 1 грудня 2023 року. Він, зокрема, передбачає скасування мажоритарки.

А 10 липня спікер пообіцяв опублікувати в «Голосі України» прізвища нардепів, які не прийдуть на пленарне засідання 11 числа, на якому голосуватимуть за законопроект. «Завтра насичений робочий четвер. Фактично заключний день нашої роботи. Цей день визначатиме й те, як люди згадуватимуть восьму каденцію. Якщо я бачитиму проблеми з явкою, я публікуватиму перелік народних депутатів у газеті «Голос України», щоб виборці змогли зробити висновок і дати оцінку кожному, хто не прийде до сесійної зали», – підкреслив Парубій.

Але й цього разу прізвища в газеті не з'явилися, хоча під час фінального голосування за Виборчий кодекс були відсутні більш ніж 100 народних депутатів. Таким чином, обидві обіцянки не виконані.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як депутати виконали свої обіцянки щодо зміни виборчого законодавства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: