Іллєнко подав у відставку з посади голови Держкіно

Читать на русском
Голова Державного агентства з питань кіно (Держкіно) Пилип Іллєнко подав прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману заяву про звільнення за власним бажанням.

Голова Державного агентства з питань кіно (Держкіно) Пилип Іллєнко подав прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману заяву про звільнення за власним бажанням.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відеозверненні, яке записав Іллєнко.

Іллєнко заявив, що вважає основну мету своєї роботи на посаді голови Держкіно досягнутою. Водночас його подальша його професійна діяльність буде пов’язана з українським кіно.

«Я завжди ставився до посади як до інструменту досягнення своєї мети, навіть не мети, мрії: відродження українського кіно. Але будь-який інструмент потрібен лише для певної роботи в певний момент. Моя мрія здійснилася, і я вважаю, що мета була досягнута. І моя місія на посаді голови Державного агентства України з питань кіно завершена», – пояснив він.

Іллєнко вважає, що разом із колегами пройшов шлях «від повного колапсу кіноіндустрії в 2014 році до найкращих показників розвитку галузі за весь період незалежності сьогодні».

Пилип Іллєнко – український актор, продюсер, політик. Є сином кінорежисера Юрія Іллєнка й актриси Людмили Єфіменко.

Нагадаємо, в серпні 2014 року Кабінет міністрів України призначив Пилипа Іллєнка головою Державного агентства України з питань кіно.

Відзначимо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що піде у відставку після того, як розпочне свою роботу Верховна рада IX скликання.

Також повідомлялося, що заступник голови Нацполіціі пішов у відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: