У Держкіно заявили, що СБУ не направляло до них запит у справі про українських кінопрокатників

Читать на русском
Служба безпеки України не направляла в Держкіно ніяких запитів по кримінальній справі за підозрою всіх кінопрокатних компаній України в перерахуванні коштів спецслужбам РФ і саботажі українських фільмів.

Служба безпеки України не направляла в Держкіно ніяких запитів по кримінальній справі за підозрою всіх кінопрокатних компаній України в перерахуванні коштів спецслужбам РФ і саботажі українських фільмів.

Про це в інтерв'ю Радіо НВ заявив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, пише «Слово і Діло».

«Держкіно ні в якій якості до цього не було залучено, ніяких якихось офіційних запитів з СБУ не надходило, що б навіть дало хоч якесь уявлення про те, що вони розслідують. Будемо чекати результатів розслідування. Якщо дійсно знайдуть якісь порушення законодавства чи якусь шкоду, яка була нанесена національним інтересам, звичайно, винні мають бути, очевидно, притягнені до відповідальності», — повідомив він.

За словами Іллєнка, ринок кінотеатрального прокату в Україні є монополізованим, що створює ситуації, які несуть загрози вільній конкуренції.

Відповідаючи на питання, чи вкладається такий стан ринку в розслідування, яке веде СБУ, Іллєнко відповів: «Теоретично, так».

Голова Держкіно додав, що часто кінопродукція потрапляє до українських дистриб’юторів через російських, оскільки, за його словами, традиційно західні правовласники передавали права саме РФ на прокат фільмів по всій пострадянській території.

Раніше СБУ порушила кримінальну справу за підозрою всіх кінопрокатних компаній України в перерахуванні коштів російським спецслужбам і саботажі українських фільмів.

Провадження відкрито на підставі звернення депутата Верховної Ради, за даними якого український ринок кінопрокату поділений між компаніям «В&Н Film Distribution Company», «Ukrainian Film Distribution», «Kinomania», «Volga Ukraine», «Multi Media Distribution», які щорічно отримують у вигляді касових зборів в Україні близько 100 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: