У Запоріжжі викрили російського шпигуна

Читать на русском
Завербованому шпигуну для кодування повідомлень видали ноутбук з шифрувальною програмою і два телефони, які неможливо було відстежити.

У Запоріжжі викрили агента російського Головного управління розвідки, який працював на стратегічному заводі МіГремонт і передавав Росії секретні дані.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТСН.

У затриманого Олексія Лазаренка на флешці знайшли фото ударних українських винищувачів. Уточнюється, що він був завербований п'ять років тому і мав доступ до військових таємниць, а затримали його влітку на кордоні з Росією.

За даними слідства, він намагався виїхати в РФ до куратора з новими даними про завод. Також українська сторона називає ім'я куратора - ним є офіцер ГРУ Сергій Казачков.

Завербованому шпигуну для кодування повідомлень видали ноутбук з шифрувальною програмою і два телефони, які неможливо було відстежити, оскільки після відправлення інформації вони міняли унікальний ідентифікаційний код.

Нагадаємо, раніше у першого заступника начальника штабу командування Повітряних сил Збройних сил України Олександра Астахова в рамках відкритої кримінальної справи вилучили відкриту в лютому 2014 року ощадкнижку з двома мільйонами рублів і секретні військові документи.

Раніше СБУ заявила про затримання шпигуна в поліції Харкова.

Також в СБУ розповіли, скількох шпигунів затримали минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: