У СБУ розповіли, скільки шпигунів затримали минулого року

Читать на русском
Контррозвідка Служби безпеки України в 2018 році виявила 71 особу, причетну до розвідувально-підривної діяльності іноземних спецслужб.

Контррозвідка Служби безпеки України в 2018 році виявила 71 людину, причетну до розвідувально-підривної діяльності іноземних спецслужб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Заборона в’їзду росіянам: навіщо запровадили та чи зупинить це шпигунівНа час воєнного стану Україна не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Як повідомляється, слідчими відомства розпочаты 114 кримінальних проваджень за ст.111 кримінального кодексу України (державна зрада).

Крім того, військовою контррозвідкою СБУ протягом 2018 року було виявлено 152 бойовика «Л/ДНР», 54 з яких були затримані.

Також в СБУ повідомили, що минулого року СБУ вдалося запобігти 8 терактам на території України, 5 з яких були розкриті.

«У 2016-2018 роках було попереджено 28 терористичних актів», – повідомляють у відомстві.

У 2018 році працівники СБУ відкрили 10 тисяч 931 кримінальне провадження щодо 2 тисяч 699 осіб.

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила агентурну мережу Генштабу збройних сил РФ, які планували заходи щодо дестабілізації в Україні.

За даними контррозвідки СБУ, останнє завдання завербованого агента РФ було створення на території Очаківського району підпілля для проведення заходів щодо дестабілізації ситуації в регіоні.

20 грудня Служба безпеки України повідомляла про викриття і затримання трьох агентурно-бойових груп російської військової розвідки на сході країни. У спецслужбі пообіцяли оприлюднити деталі спецоперації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: