У Криму судитимуть затриманого за «шпигунство» громадянина України

Читать на русском
Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму планує почати розгляд по суті справи громадянина України Костянтина Давиденка, якого російські силовики затримали в Криму.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму планує почати розгляд по суті справи громадянина України Костянтина Давиденка, якого російські силовики затримали в Криму за звинуваченням в «шпигунстві».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Кримська правозахисна группа.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

На 22 квітня 2019 року був заплановано перше судове засідання, але воно не відбулося, тому що обвинуваченого не доправили в суд.

За інформацією Верховного суду Криму, матеріали справи Давиденка надійшли в суд Криму 28 березня 2019 року. 29 березня вони були передані судді Андрію Палію, який раніше виніс вирок фігуранту «справи «українських диверсантів» Євгену Панову.

Судові засідання у справі Давиденка будуть проводитися в закритому режимі.

12 лютого цього року ФСБ Росії повідомила про затримання в Сімферополі громадянина України за підозрою в шпигунстві. Міністерство закордонних справ України зажадало від російського зовнішньополітичного відомства офіційного підтвердження факту затримання, а також повідомити причини затримання і місце утримання.

Пізніше стало відомо, що Лефортовський суд Москви заарештував до 11 квітня затриманого українця Костянтина Давиденка.

Служба безпеки України не коментувала затримання.

Нагадаємо, правозахисник назвав кількість українських політв'язнів у РФ.

Також Денісова назвала причини затримання активістів у Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: