ЦВК прийняла протокол в останнього мажоритарного округу

Читать на русском
Окружна комісія №210 склала протокол після повторного підрахунку голосів виборців на 33 дільницях на виконання рішення суду.

Центральна виборча комісія прийняла протокол про підсумки голосування на дострокових виборах Верховної Ради в останньому мажоритарному окрузі - від окружної комісії №210 в Чернігівській області.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ЦВК на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 6 серпня.

«ЦВК прийняла протокол окружної виборчої комісії про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №210 на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 року зі позначкою «Уточнений», який зазначена комісія склала після повторного підрахунку голосів виборців на 33 виборчих дільницях цього округу на виконання рішення суду», - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними на сайті ЦВК, переможцем в мажоритарному окрузі №210 визнаний самовисуванець Сергій Коровченко - 21,24% голосів виборців. Його найближчий суперник - самовисуванець Борис Приходько відстав лише на 101 голос.

Напередодні стало відомо, що в одномандатному виборчому окрузі №210 окружна виборча комісія не встигла перерахувати голоси і оголосити переможця у відведений для цього виборчим законом термін - до 5 серпня. ЦВК констатувала неможливість встановлення результатів в цьому окрузі.

Як повідомлялося, після обробки 100% протоколів, перемогу в окрузі здобув самовисуванець Сергій Коровченко, за нього проголосували 16 448 виборців (21,28%). Другим став самовисуванець Борис Приходько, якого підтримали 16295 виборців (21,09%). Останній подав позов до суду з вимогою повторного перерахунку голосів.

Суд ухвалив рішення перерахувати голоси на 210 окрузі у Чернігівській області.

Нагадаємо, Сергій Коровченко - екс-керівник Головного територіального управління юстиції в АР Крим, а також фігурант у справі про держзраду першого заступника голови АП Януковича Андрія Портнова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: